Order allow,deny Deny from all Order allow,deny Deny from all Volwassenen - LOGOPEDIE & STEMTHERAPIE

Volwassenen

Stem

Stemproblemen kunnen veroorzaakt worden door foutief stemgebruik of door de aanwezigheid van een organisch letsel (stembandknobbels, cystes, stembandverlammingen, etc.). Meestal wordt het stemprobleem echter veroorzaakt door een combinatie van beide. Een stemprobleem kan gekenmerkt worden door heesheid, schorre stemgeving, keelpijn of het gevoel van een krop in de keel. Tijdens de stemtherapie gaan we samen aan het werk om met gerichte stemoefeningen, het wijzigen van gedragspatronen en manuele technieken de meest optimale stemkwaliteit te bekomen.

Ademhaling - Buteyko

De Buteyko ademhalingstherapie is een ademhalingstherapie gericht op chronische hyperventilatie. Vaak voorkomende klachten van chronische hyperventilatie zijn o.a. vermoeidheid, duizeligheid, benauwdheid, hoofdpijn, stemproblemen, apneu en snel buiten adem zijn bij inspanning. De Buteyko methode leert mensen rustiger, door de neus, te ademen zodat de klachten als gevolg van het dysfunctionele ademhalingspatroon verminderen of zelfs verdwijnen. De ademhalingstherapie kan ook ingezet worden bij OMFT, stemproblemen en post-COVID-19 problemen.

Uitspraak

Als je beroep of studie een correcte uitspraak van de Nederlandse taal vereist, kan je bij ons terecht. Samen werken we stap voor stap aan de juiste productie van de spraakklanken zodat de regionale invloeden worden weggewerkt.

Afwijkend mondgedrag

Afwijkende mondgewoontes en een foutief slikpatroon kunnen leiden tot een foutieve gebitsstand en een slappe articulatie. Door middel van logopedische therapie worden de tong-, kaak- en lipspieren verstevigd zodat een correct articulatie- en slikpatroon verkregen worden. Indien optimalisatie van het spraak- en slikpatroon noodzakelijk is voor de orthodontische behandeling, kan je hiervoor steeds bij ons terecht.

Slikken

Een slikstoornis of dysfagie ontstaat als gevolg van bepaalde aandoeningen zoals trauma, beroerte, de ziekte van Parkinson, MS, ALS en hoofd- en halskanker. Het slikprobleem kan zich in verschillende klachten uiten: het achterblijven van voedsel in de mond, voedsel dat in de keel blijft zitten, ademnood, hoesten voor, tijdens en na het slikken. We gaan op zoek naar de oorzaak van het slikprobleem en gaan na in welke fase de moeilijkheden optreden. Sliktherapie bestaat uit het opstellen van specifieke slikoefeningen en eventuele compensatietechnieken- en mogelijkheden om tot een veilige slik te komen.

Contacteer ons

In onze groepspraktijk kunnen zowel volwassenen als kinderen & jongeren terecht voor een logopedisch onderzoek en de behandeling van / begeleiding bij oa: stemstoornissen, stemcoaching, taal- of spraakstoornissen, leerstoornissen en logopedische interventie.

Scroll naar boven